FYSIOTERAPIA

Fysioterapia palvelut 


Ammattikoulunkatu 2 L4 Seinäjoki/ Fysikaainen hoitolaitos Koivusaari tiloissa.

AJANVARARAUKSET SUORAAN MINULTA MIELELLÄÄN VIESTINÄ p.0505552941

________________________________________________________________________________________

UUSIMMAT MENELMÄT/ HOIDOT SOMEBODY ja SPIRAALISTABILAATIO

Somebody ryhmänohjaaja koulutus 2022

SomeBodyn® ytimessä - Menetelmän idea, tavoitteet ja käytäntö lyhyesti

SomeBody-toimintamalli on vuorovaikutuksellisen ohjaustyön työväline ennaltaehkäisevässä ja kuntouttavassa sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan työssä. SomeBody-menetelmän tavoitteena on auttaa yksilöä tunnistamaan, miten tunteet, ajatukset ja esimerkiksi kipu vaikuttavat omaan kehoon, sen liikkeeseen tai liikkumattomuuteen. Miten oma keho ja sen liikkeet muuttuvat, kun ajatukset ja tunteet muuttuvat, tai kun kipu hellittää. Miten kehon toiminta vaihtelee erilaisissa tilanteissa: silloin kun on tuttu ympäristö ja tutut ihmiset tai silloin kun ihminen joutuu toimimaan vieraammissa ja haasteellisissa tilanteissa ja/tai myös itselle vieraampien ihmisen kanssa.

SomeBody-menetelmän tarkoituksena on erityisesti auttaa ihmisiä huomioimaan omaa suhdetta kehoonsa sekä oman kehon suhdetta ympärillä oleviin muihin ihmisiin, yhteisöihin ja yhteiskuntaan. Ajattelemme, että ihmisen elämään vaikuttavat merkittävästi myös hänen elinympäristönsä ja hänen paikkansa sosiaalisessa yhteisössä. SomeBody-menetelmässä esille nostamamme tietoisuustaitojen tarkastelun liitämme erityisesti sosiaaliseen toimintakykyyn ja sosiaalisiin rooleihin. Haluamme näin laajentaa tietoisuustaitoihin liittyvää yksilökeskeistä lähtökohtaa ja asettaa ohjattavan toimintakyvyn ohjaamisen laajempaan yhteiskunnalliseen kontekstiinsa. Näkökulmaamme perustuva keskeinen lähtökohta on kuvattuna seuraavassa alla olevassa Gyllenstenin luonnostelemassa kuviossa 1.

SPIRAALISTABILAATIO A1-D1

METODIN TAUSTA

Spiral Stabilization (SPS), suomalaisittain Spiraalistabilaatio, on ainutlaatuinen terapia-, kehonhallinta- ja harjoitusmenetelmä, jota tsekkiläinen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistunut lääkäri Richard Smišek on kehittänyt vuodesta 1979 lähtien.

Metodi perustuu lihasketjujen harjoittamiseen, ryhdin parantamiseen ja kehon ydintuen vahvistamiseen. Sen päätavoitteita ovat mm. lihastasapainon palauttaminen ja kehon optimaalinen käyttö niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa. https://www.spiraalistabilaatio.fi/metodinesittely/tausta.html

KÄYTTÖKOHTEET

Spiral Stabilization -metodi on osoittautunut tehokkaaksi erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, yleensä selän toiminnallisuuden parantamisessa sekä lihasepätasapainojen korjaamisessa.

Metodin tuloksellisuus on todistettuyksityiskohtaisten EMG-, röntgen- ja magneettikuvausanalyysien avulla. Se on viime vuosina saanut laajaa arvostusta kansainvälisesti ja onkin nyt suosittu terapia- ja harjoittelumuoto eri puolilla maailmaa.

Suomessa metodi on saanut innostuneen vastaanoton ja sen avulla on jo saatu rohkaisevia hoitotuloksia mm. skolioosin hoidossa. Monet terapeutit pitävätkin sitä varteenotettavana vaihtoehtona skolioosin konservatiivisessa hoidossa.

Myös eri ammattiryhmät (tanssijat, muusikot, sirkustaitelijat jne.) sekä eri lajien huippu-urheilijat ja maajoukkueet ovat löytäneet metodin tuomat hyödyt ja liittäneet sen osaksi harjoitteluaan. Samoin kuin eri liikuntamuotojen kilpaurheilijat ja aktiiviharrastajat (juoksijat, ratsastajat, voimistelijat, golfarit, melojat jne.).

Spiraalistabilaatio on sopiva harjoittelumuoto myös raskauden aikana (selän kunto, ryhti) ja synnyttämiseen valmistautumisessa. Synnytyksen jälkeen metodin harjoitteilla voidaan kuntouttaa lantionpohjan lihaksia ja vatsalihasten erkaumaa, parantaa ryhtiä sekä palauttaa lihastasapainoa.

Dr. Smišekillä on runsaasti kliinistä todistusaineistoa metodin tuloksista tuhansilla potilailla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Spiral Stabilization -metodin harjoitteet soveltuvat:

 • erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi
 • selkäleikkausten pre- ja postoperatiiviseen hoitoon
 • selän toiminnallisuuden parantamiseen
 • nivelvaivojen pre- ja postoperatiiviseen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)
 • kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen
 • kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen
 • raskaudenajan harjoitteluun
 • eri liikuntamuotojen aktiiviharrastajille, kilpaurheilijoille, urheiluvalmennukseen
 • https://www.spiraalistabilaatio.fi/metodinesittely/kayttokohteet.htmlErityisosaaminen

Katso laajemmin koulutustaustaani tietoa minusta kohdasta.

Omaan pitkän kokemuksen esimerkiksi 

1. Neuropaattisen ja kroonisen kivun fysioterapiasta,

2.CRPS-oireyhtymän ja ylä-ja alaraajan raajan kuntoutuksesta sekä

3.Niska-yläraaja- ja selkä-alaraajasäteilykivun fysioterapiasta.  Minulla on pitkä kokemus tuki-ja liikuntaelinten kuntoutuksesta. Kivunhoitomenetelmiini kuuluvat myös

4.Akupunktiohoidot. Minulla on pitkä keskussairaalatason kokemus myös 

5. Lantionpohjan fysioterapiasta. Lasten kanssa olen työskennellyt koko työurani ajan, kuntouttaen erityisesti lapsia, joilla on haasteita 

6.Päivä- tai yökastelun, ummetuksen tai ulosteenkarkailun kanssa. Tällaisella vastaanotolla kartoitetaan nykytilanne ja mahdollisilla jatkokerroilla tehdään päiväkirjaa tarvittavista toimista (esim. juominen, ruokailut, wc-käynnit, karkailun määrät). Yleensä kyseessä on hyvälaatuinen toiminnallinen ongelma, jota voidaan helpottaa toiminnan muutoksin liittyen juomiseen, ruokailuun ja wc-käynteihin. Lapsen ja vanhempien kanssa käydään läpi toiminnallista anatomiaa ikätasoisesti ja mietitään yhdessä motivaatiokeinoja ongelman helpottamiseksi.

MUUT PALVELUT

LPG-hoidot

Laserhoidot

Akupunktiohoidot neuloilla, laserilla, elektroterapiana

Laite vuokraus: Tens, Ems, Laser, Mama tens


Laserhoidot


Mitä hoidon aikana tapahtuu?

Laserhoito helpottaa kipua, nopeuttaa erilaisten pehmytkudosten  kuten  lihasten, jänteiden ja haavojen parantumista. Kivuton hoito ja sopii myös lapsille. Multiradiancen laitteesta tulee 460- 905nm säteitä, jolloin syvyys vaikutus on tehokas


Hoito aikaansaa soluissa kudoksissa hyvin monimutkaisia prosesseja. Se vaikuttaa paikalliseen immuuni­puolustukseen, veri- ja imusuonien kiertoon, solujen aineen­vaihduntaan sekä eri aineiden, kuten endorfinien ja prostaglandinien eritykseen. Laserilla on ehkäisevä ja normalisoiva vaikutus, ja se käynnistää paranemis­prosesseja. Lasersäteily nopeuttaa epiteeli­kudoksen ja kollagenin muodostumista, lisää verenkiertoa (uusia hiusveri­suonia voi muodostua) sekä vähentää turvotusta. Akuuteissa ongelmissa, kuten urheilu­vammoissa, voi yksikin hoitokerta olla riittävä. Jos ongelma on ollut pidempään, tarvitaan yleensä useampi, esimerkiksi 5-10 hoitokerta.

Laserhoito on tehokas apu monenlaisiin ongelmiin.

Multiradiace on maailma eniten myyty laser ammattimaiseen käyttöön. Tarjoamme asian­tuntevaa palvelua sekä yksilöllisesti suunniteltuja hoitoja laadukkailla ja nykyaikaisilla laser­laitteilla. Hoidamme laserilla esimerkiksi kipua ja turvotusta sekä rasitus- ja urheilu­vammoja. Kivuton ja tehokas hoito menetelmä. Lääke­tieteellinen laserhoito sopii useiden erilaisten kroonisten ja akuuttien vaivojen hoitoon. Kyseessä on lääke­tieteellinen hoitomuoto, josta on tehty useita tieteellisiä tutkimuksia. Se lievittää kipua, lisää verenkiertoa, nopeuttaa parantumista sekä lievittää tulehduksia tehokkaasti ja turvallisesti. Lue lisää laser­hoidoista!


Laserhoito sopii myös lapsille


  Laser hoidosta hyöty seuraaviin ongelmiin

  • Akne
  • Afte (kivuliaat rakkulat suussa)
  • Bakteerit ja virukset
  • Luun regene­roituminen
  • Sääri­haavojen ja haavojen parantaminen
  • Poskiontelon tulehdus
  • Vyöruusu
  • Carpaltunneli­syndrooma - rannekipu
  • Epikondyliitti - tennis­kyynärpää
  • Luun­murtumat
  • Herpes simplex
  • Rasitus- ja urheilu­vammat
  • Vihlovat hammas­kaulat
  • Hermovauriot
  • Reumatismi - ei paranna tautia, mutta lieventää oireita
  • Kipu
  • Turvotus
  • Tendiniitit - jänne­tulehdukset
  • Tinnitus
  • Trigeminus­neuralgia - kasvokivut


  Akupunktiohoidot

  AKUPUNKTION 6 VAIKUTUSTA

  1. Kivunlievitys, analgesia.

  Akupisteiden ärsyts aikaan saa elimistön omien endgeenisten opioiden erittymisen aivoissa.(Harris 2009) Lue Kipuviesti lehti 2/2009, s. 40-41.

  2. Sedaatio-rauhoittava vaikutus.

  Toiminnassa aktioituu aivoien beta ja thea aallot. Akupuntiossa ne vähenevät ja näin ollen se rauhoittaa.

  3 .Homeostaasi-elimistön tasapainottaminen.

  Tasapainottaa sympaattisen ja parasympaattisen hermoston toimintaa

  4. Immuunimekanismi- elimistön puolustusjärjestemän aktivointi.

  Neutrofiilinen määrä nousee akupuntiohoidon jälkeen. Nämä sisältävät defensiinejä ja aminohappoja ,joilla on laaja antibioottinen vaikutus bakteeria, viruksi , sieniä vastaa.

  5. Psyykkiset tekijät.

  Aivojen verenkierto ja aineenvaihdunta lisääntyy ja dopamiinien määrä nousee.

  6. Motorinen palautuminen

  Akupunktio kiihdyttää halvaantuneen alueen hermotoimintaa ja elvytää motoneuroneja ja sitä kautta lihasten toimintaa.

  Parhaita hoitotuloksia akupunktiolla on saatu kroonisen kivun hoidossa (mm. nivelrikko, krooniset selkä- ja niska-hartiaseudun kiputilat), lihaskireyksien hoidossa, sekä toistuvassa päänsärkyongelmissa, kuten migreenissä. Akupunktioneulan pisto ei tuntemukseltaan vastaa injektioneulaa akupunktioneulan tylpän muodon ja ohuen läpimitan vuoksi. Tämän vuoksi akupunktio sopii hyvin hoitomuodoksi ihmisillä vauvasta vaariin, sekä eläimillä kokoon katsomatta.

  WHO-Maailman Terveyssäätiö (World Health Organization)

  on myöntänyt, että

  akupunktiolla on laaja mahdollisuus parantaa erilaisia lääketieteellisiä

  ongelmia, kuten esim.

  Neurologiset ja lihaksistosta johtuvat oireet: päänsärky, niskakipu,

  tinnitus, kasvohalvaus, tenniskyynärpää, jäykät hartiat, alaselkäkipu,

  iskias jne.

  Hengitystieongelmat, poskiontelotulehdus, kurkkukipu

  , keuhkoputkentulehdus, astma, allergia.

  Nukkumisvaikeudet

  Ruoansulatushäiriöt, mahakatarri, kohonnut happoarvo

  Tupakointi ja alkoholiriippuvuus.

  Kuukautiskivut


  AKUPUNKTION TAUSTAA

  Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä. Se juontaa latinan

  sanoista 'acus' = neula ja 'puncture' = pistää. Kaivauslöydöistä päätellen

  akupunktiota on harjoitettu Kiinassa jo ainakin 7000-9000 vuoden ajan.

  Akupunktiolla voidaan hoitaa monenlaisia kipu- ja häiriötilanteita kehossa. Akupunktion vaikutus perustuu kehossa neulanpistolla aikaansaatavaan vasteeseen, jolloin kehossa käynnistyy monia fysiologisia ja hormonaalisia reaktioita. Itse pistotuntemuksen kulkeutuminen hermossa sulkee reitin kipuaistimukselta (porttikontrolliteoria) ja samalla akupunktion vaikutuksesta kehossa vapautuu myös kehon omia erittäin voimakkaita "kipulääkkeitä" mm. endorfiineja (endogeenisa opioideja)( Harris RE.Neuroimage 2009). Akupunktiolla voidaan myös pyrkiä vaikuttamaan kehossa oleviin tulehdusreaktioihin mm. kortisolin vapautumisen kautta. ym.

  Akupunktio onkin parhaimmillaan hyvin toimiva hoitomuoto lähes vailla sivuvaikutuksia

  LPG hoidot

  Olen hankkinut LPG laiteet pehmytkudoksten lihaksen, faskian käsittelyyn.

  LPG Systems kehitti LPG-laitteen Ranskassa 1980-luvun alussa alun perin palovammojen ja arpikudosten hoitoon. Alipaineella toimiva hoito kiihdyttää verenkiertoa ja lymfakiertoa ja motorisoidut rullat hoitopäässä mahdollistavat erilaisen syvyysvaikutuksen hoidettavaan kudokseen. Se on hyväksytty lääketieteelliseksi hoitolaitteeksi ympäri maailman.

  KENELLE LPG-HOIDOT SOVELTUVAT?

  Fysioterapiassa LPG-hoidot parantaa mm. akuutteja ja kroonisia jännetulehduksia, vähentää nivelten jäykkyyttä, lievittää fibromyalgiapotilaan kipuja. Hoidolla on välitön vaikutus turvotukseen, kipuun ja liikerajoituksiin.

  Urheilijat hyötyvät hoidon aineenvaihdun­nallisten, kudoksellisten ja hermostollisten vaikutusten myötä; tehostaa palautumista, valmistaa lihaksia suoritukseen, nopeuttaa lihasvammoista parantumista.

  Lipomassageeli selluliitin vähentäminen ja veltostuneen ihon parantaminen kuuluvat laitteen käyttökirjoon. Hoidolla vaikutetaan paikallisiin rasvakertymiin joihin ruokavalio ja liikunta eivät yksistään tehoa.

  MITÄ HYÖTYÄ LPG-HOIDOILLA VOIDAAN SAAVUTTAA?

  • Kiihdyttää verenkiertoa
  • Lisää faskian elastisuutta
  • Kiihdyttää lymfanestekiertoa
  • Helpottaa kipu- ja särkytiloja
  • Parantaa nivelien liikkuvuutta
  • Laukaisee lihasten jännitystiloja
  • Tehostaa urheilusta palautumista
  • Vähentää palovamman ja arpikudoksen aiheuttamaa kiristystä iholla
  • Muokkaa rasvakudosta
  • Silottaa selluliittia
  • Kiinteyttää ihoa