Luettavaa koiran hyvinvointiin


Helsingin yliopiston tutkijat kehittivät uuden kyselyn, jonka avulla kerättiin luotettavaa tietoa yli 15 000 koirasta. Tutkimus paljasti uutta tietoa koiran persoonallisuuspiirteistä. Seuraavaksi tutkijat aikovat selvittää aineiston avulla esimerkiksi koiran persoonallisuuden ja ei-toivotun käyttäytymisen yhteyttä sekä koiran ja omistajan persoonallisuuden samankaltaisuutta.


Artikkeli:

Salonen, M., Mikkola, S., Hakanen, E., Sulkama, S., Puurunen, J., Lohi, H. (2021) Reliability and validity of a dog personality and unwanted behavior survey. Animals 11(5), 1234.

Helsingin Yliopisto

Tutkimukseen tarvitaan lisää karvanäytteitä raakaruokaa syöviltä koirilta, jotka ovat saaneet diagnoosiksi idiopaattinen epilepsia. Tutkimukseen voi osallistua koirat jotka ovat syöneet raakaruokaa vähintään 6 kk ja joiden ruokinta koostuu pääosin (80% tai enemmän) raakaruoasta.Teidän tarvitsee vain täyttää nettikyselylomakkeeseen koiranne tiedot, jonka jälkeen lähetämme teille kotiin ohjeet ja näytteenottotarvikkeet sisältävän kirjekuoren. Karvanäyte palautetaan postitse valmiiksi maksetussa kirjekuoressa. Tutkimuksen tavoite on selvittää hivenaineiden ja raskasmetallien roolia koirien idiopaattisessa epilepsiassa. Tutkimuksesta vastaa Helsingin Yliopisto ja DogRisk-tutkimusryhmä. Jos haluatte osallistua, ottakaa yhteyttä tutkimuksen johtajaan Sarah Rosendahl, sarah.rosendahl@helsinki.fi.29292 kommenttia35 jakoaTykkääKommenttiJaa